Når kommer pengene?

Før vi kan starte utbetaling av lån og stipend, har du noen oppgaver du må gjøre når søknaden din er godkjent.

Slik fungerer utbetaling av lån og stipend

Den første utbetalingen i semesteret får du først når du har gjort alt du skal. Resten av semesteret er utbetalingsdatoen den 15.

Pengene kommer på konto til den 15. hver måned

Studenter i Norge får et større beløp i august og i januar, enn i de andre månedene i studieåret. Etter at du har fått den første utbetalingen for semesteret, får du pengene automatisk. Du får de senest den 15. de andre månedene. Studerer du i utlandet får du pengene i juni/juli og i desember.

Det tar tid fra vi overfører pengene til du får dem

Hvis du har logget inn på lanekassen.no og det står at pengene er overført, betyr det at vi har sendt pengene til banken din. Da kan det ta 2 til 3 dager før du har pengene på kontoen din. Hvilket klokkeslett på dagen akkurat du får pengene inn på kontoen din, er avhengig av hvilken bank du har.

Antall måneder i året du kan få lån og stipend

De fleste som tar høyere utdanning i hele studieåret får utbetalt lån og stipend i 11 måneder i året, fra august til og med juni.

Det er likevel noen unntak. Studerer du på deltid eller går på folkehøgskole, får du utbetalt penger fra august til mai. Det samme gjelder for elever på videregående og i grunnskoleopplæring.