Vi søker teknologer over hele landet

Vi er på jakt etter de beste IT-hodene i landet, og som tidligere bryr vi oss heller ikke nå om hvor du bor. Systemene våre har allerede flyttet ut av kontoret og opp i skyen – og våre nye IT-ansatte kan selv velge akkurat hvor i landet de vil jobbe fra.

Vi bryr oss fremdeles ikke

...om hvor du bor.

Vi bryr oss ikke om du foretrekker friluftsliv og fiskevær eller fredagspils og finklær… Vi bryr oss derfor ikke om du bor på bygda, i skjærgården, eller i byen. Systemene våre har allerede flyttet ut av kontoret og opp i skyen – nå kan du selv velge hvor i landet du vil bo.

De rundt 60 faste og innleide IT-medarbeiderene jobber til vanlig fra Lånekassekontorene i Oslo og i Trondheim. Dersom du bor i en av disse byene, sitter du selvsagt i lokalene våre. Men bor du et annet sted i landet, har du hjemmekontoret som fast arbeidssted. Da får du dekket kostnader til nødvendig utstyr for å etablere en god arbeidsplass i hjemmet. Når vi har behov for å møtes på en av kontorlokasjonene våre, blir arbeidsreisene dekket etter vanlige regler.

 

 

Vi bryr oss

...om kundene, koden og kollegaene våre

Vi har et varmt hjerte for kundene våre. Vi er opptatt av å bruke riktig teknologi til å løse riktig problem, og vi bryr oss om framtidsrettede systemer som fungerer like godt i morgen som i dag.

Vi bryr oss om å ta vare på vårt gode og inspirerende arbeidsmiljø. Du vil fra første dag bli møtt med et inkluderende fagmiljø og engasjerte kollegaer som følger deg opp tett – både faglig og sosialt!  

Møt Lånekassens nye hjemmekollega og data manager, Per. Hør hvorfor han setter så stor pris på å forbli på hjemmekontoret, samtidig som han får «være en del av et fantastisk fagmiljø som er fremoverlent innen teknologiutvikling», som han selv uttrykker det.

Hør om oppgavene og målgruppene vår data engineer skal jobbe med. Lurer du på om dette kan være noe for deg? Ta gjerne kontakt med Gustav, som leder data og informasjonsforvaltning i Lånekassen.

Vår CISO, Tommy Molnes, gir et innblikk i hvilke veivalg Lånekassen tar i møte med den stadig økende cyberangrep-trusselen. Ta gjerne kontakt med Tommy om du er nysgjerrig på stillingen som IT sikkerhetsarkitekt.

Derfor blir vi en perfekt match:

DU elsker å nerde i (den nyeste) teknologien som finnes: du liker å grave deg ned, utforske, prøve, feile og lykkes!

VI lar deg gjøre alt dette. Vi bjudar på verktøykassen – og utfordrer deg til å finne løsningene! I 2020 flyttet vi alle våre systemer opp i Azure. Det var bare starten! Nå jobber vi iherdig med å bruke mulighetene i plattformen på beste måten for å lage enda bedre tjenester for kundene våre, og for å effektivisere måten vi designer, konstruerer og forvalter løsningene våre på.

DU er opptatt av å lære noe nytt hver dag og vil ikke støve ned med gårsdagens teknologi. I tillegg er du en god lagkamerat som spiller IT-miljøet og systemene våre gode ved å dele av egen kunnskap.

VI tilbyr et arbeidsmiljø hvor delingskultur ikke bare er et festord, men noe både IT-lederne og medarbeiderne setter aller høyest. Til sammen dekker vår kompetanse hele IT-feltet, og våre ansatte sier selv at de er en del av et unikt læringsmiljø, og at de lærer noe nytt hver eneste dag!

DU vil gjerne være med å påvirke både teknologi-retning og systemene, og se at dine bidrag gjør helheten enda bedre.

VI er ikke større enn at ditt arbeid vil utgjøre et vesentlig bidrag til systemene som gjør utdanning mulig. Vi har en høy grad av automatiserte forretningsprosesser, og vi har høye ambisjoner for videreutvikling av måten vi leverer tjenestene våre på. Trenger vi ny funksjonalitet i løsningen, ordner vi det enklest selv. Det samme om vi ønsker å modernisere noe vi utviklet for flere år siden. Derfor er løsningene våre utviklet in-house, og vi jobber kontinuerlig i kryssfunksjonelle team med å forvalte og videreutvikle disse. Alt er utviklet på Microsoft-teknologi, med velkjente rammeverk og språk som .NET, C#, React, TypeScript, SQL, Entity Framework og PowerShell. Nå skal vi bruke containere og Kubernetes i mye større grad. Vi skal bli enda mer datadrevne. Leketøykassen er fylt opp, nå er det bare å brette opp ermene, velge de rette byggeklossene og lage de feteste løsningene du kan!

DU vil ikke stagnere i én og samme løsning, oppgave eller verktøy.

VI bare: Ingen fare! Vi skal utvikle for morgendagens studenter og tilbakebetalere av studielånet. Vi kan ikke spå i krystallkula, men utdanning er ikke lenger noe en tar i ung alder og hviler på gjennom hele arbeidskarrieren. I løpet av de neste årene må Lånekassen, sammen med resten av kunnskapssektoren, finne ut hvordan Norge på beste måten skal legge til rette for læring hele livet. Dette vil bli en svært viktig del av velferdsstaten, som du kan bli med på å sette ditt preg på. For å få til dette, er det nødvendig med høy utviklingstakt, og vi må hele tiden være på utkikk etter nye og mer optimale verktøy, teknologi og måter å jobbe på.

Owen Iyomahan, Fagleder utvikling

– Kun kreativiteten setter grenser

 

 

 

 

 

 

Owen er utviklingsleder og har fagansvaret for våre om lag 20 utviklere. – Utvikling handler om å bruke de riktige verktøyene til de riktige tingene, og det er først nå jeg har begynt å forstå hvor mye jeg faktisk har lært etter vel ett år i jobben. Jeg har lært så sykt, sykt mye. Og gjør det fortsatt hver dag, forteller han.

Owen mener det er helt nødvendig at man bygger hverandre gode: – Vi er avhengig av at utviklerne kommer med anbefalinger! Nå skal vi for eksempel bygge systemer basert på React, Dapr, containere og Kubernetes – etter innspill fra utviklerne selv, forteller han.

For Owen er det kun kreativiteten som setter grenser for hvordan man kan løse oppgavene: – Det er ingen begrensninger når det gjelder å utforske nye verktøy eller systemer – hvis det ikke er mulig, er det fordi utvikleren selv ikke har tillit til at det lar seg løse. Man må tørre, er utviklingslederens oppfordring.
Owen har stor respekt for det Lånekassen gjør.
– Det er vanskelig å sette ord på hvor viktig det er – det er kult å være med på det vi gjør – å gjøre utdanning mulig! Jeg gleder meg til å komme på jobb, det var definitivt dette jeg signa opp for, sier Owen.

Helle Gjertsen, Utvikler

– Du støver ikke ned med én teknologi

 

 

 

 

 

 

Helle kom til Lånekassen gjennom Microsoft University. Som student i over sju år kjente hun godt til Lånekassen: – Det er deilig å jobbe med et samfunnsoppdrag som betyr noe, forteller hun.

Helle er svært fornøyd med miljøet i IT-avdelingen.
– Under rekrutteringen fikk jeg inntrykk av at det var et godt arbeidsmiljø i Lånekassen, og det har jeg fått bekreftet til fulle! Folk stoler på hverandre, er villige til å hjelpe og stiller opp for hverandre!

Helle er begeistret over å få boltre seg i ny teknologi:
– Lånekassen ser verdien av å oppgradere systemene, og jeg får hele tiden være med på å bygge nye løsninger. Vi jobber i team som er feature-basert og i sprinter på tre uker. Da får man prøve seg på flere ting, og du støver ikke ned med den ene teknologien på det ene området du tilfeldigvis jobber på, avslutter Helle.

Emil Claussen, DevOps-tekniker

- Sterkt fagmiljø som er langt fremme

 

 

 

 

 

 

– Jeg jobber med hele livssyklusen til systemene fra utvikling til produksjon – det er et stort ansvar. Kombinasjonen med samfunnsoppdraget til Lånekassen gjør dette til en givende, spennende og morsom jobb! Det er enkelt å se verdi i det vi gjør, og det er motiverende for arbeidshverdagen, forteller Emil.

Han kom til Lånekassen som nyutdannet, og har fått bekreftet inntrykket han fikk gjennom rekrutteringsprosessen av et svært sterkt fagmiljø som var langt fremme på området, og som hadde en ekte vilje til å satse på nyutdannede.

– Det er utrolig viktig at man deler kunnskapen man sitter på – spesielt innen IT. Det er et såpass faglig bredt felt, og har en enorm utviklingstakt. Jeg forventer at vi som avdeling spiller hverandre gode, og mine kollegaer innfrir til fulle! Vi har ekstremt gode rammer for å jobbe med faglig kompetanseheving, påpeker Emil.

Når du jobber med DevOps i Lånekassen, får du være med på videreutvikling og forvaltning av et skybasert IT-system som har store krav til oppetid. Du vil også få jobbe tett på spennende plattformtjenester og containerteknologier som Kubernetes og Docker.

Er du en engasjert teknolog som er opptatt av å gjøre et godt håndverk og samtidig lage samfunnsnyttige løsninger, så vil vår IT-direktør, Heidi Brunborg gjerne ha deg med på laget.