Lånekassen vil digitalisere videregåendeforeldre

Sist oppdatert: 19.04.2016
Lånekassen tar nå i bruk offentlig digital postkasse for foreldre til elever under 18 år i videregående skole.

– Foreldre som har opprettet digital postkasse før eleven søker om stipend, slipper å vente på svarbrev fra Lånekassen i posten. De får vedtaket om støtte til sin digitale postkasse, og kan raskt signere for stipendet med BankID, sier Ingunn Bakkene Cowan, avdelingsdirektør i Lånekassen.

Enklere og billigere for kundene

Det er et mål at flest mulig foreldre til elever i videregående opplæring oppretter digital postkasse, slik at de kan motta brev fra Lånekassen digitalt og signere digitalt for elever under 18 år.

– Digital kommunikasjon med staten er enklere og billigere for kundene enn å motta brev i posten, signere på papir og sende inn. Det bidrar dessuten også til reduserte offentlige utgifter og er mer miljøvennlig, påpeker Cowan.

Må selv opprette digital postkasse

En fellesløsning for sikker digital post til innbyggere står sentralt i utviklingen av offentlige digitale tjenester. I år er det mange statlige og kommunale virksomheter som er klare til å sende digitale brev til innbyggerne, men innbyggerne må selv ta skrittet over til en digital dialog med det offentlige.

– For at foreldre både skal kunne motta og signere avtalen om støtte for barnet sitt digitalt, må de ha opprettet en digital postkasse – enten Digipost eller e-Boks – på norge.no, opplyser Cowan.