Nå kan elever i Telemark søke om stipend for neste skoleår

Sist oppdatert: 01.06.2017
Telemark er det første fylket der elever i videregående skole kan søke om stipend fra Lånekassen for neste skoleår.

Elever i Telemark kan allerede nå søke om stipend fra Lånekassen, hvis de har fått opptak og takket ja til skoleplassen. Elever i resten av landet må vente til juli med å søke. Grunnen er at Telemark er testfylke for opptaket i fylkeskommunene, slik at elevene der får skoleplass tidligere enn resten av landet.

Utstyrsstipend til alle

Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, som skal gå til utstyr elevene trenger i opplæringen.

– Når elevene søker om utstyrsstipend, sjekker Lånekassen samtidig om de har rett til andre typer stipend, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen. Dette kan være stipend til elever som må bo borte, eller til elever fra familier med svak økonomi.

Elevene får 1 014 kroner, 2 245 kroner eller 3 750 kroner i utstyrsstipend for skoleåret 2017–18, avhengig av hvilket utdanningsprogram de tar.

Foreldre må signere for stipend til barn under 18 år

For at foreldre skal kunne få svar på søknaden om stipend digitalt og signere avtalen raskere, bør de opprette en digital postkasse før eleven søker om stipend. De kan velge mellom Digipost eller e-Boks på norge.no.

– Digital kommunikasjon med staten er raskere, billigere og mer miljøvennlig enn å få vedtak i posten, signere på papir og sende inn, påpeker Herstad.

Her kan du lese mer om hva elever i videregående opplæring får i støtte fra Lånekassen.