Ny rentebunn i Lånekassen

Sist oppdatert: 08.04.2016
Fastrentene i Lånekassen har aldri vært lavere. Fra 1. mai vil fastrentesatsen for tre års bindingstid være 1,569 prosent, for fem år 1,903 prosent og for ti år 2,550 prosent.

Også den flytende rentesatsen i Lånekassen er nå på et historisk bunnivå på under 2 prosent.

– Både tre og fem års fastrente vil fra 1. mai igjen være lavere enn den flytende renta på 1,913 prosent, påpeker Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Sammenliknet med dagens nivå synker alle fastrentene med cirka 0,1 prosentpoeng.

Kan binde i perioden 10.–17. april

– Kunder som ønsker å binde renta fra 1. mai, kan gjøre det i perioden 10.–17. april. Alle som skal søke om fastrente, gjør det på lanekassen.no, sier Herstad.

488 000 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, mens 147 400 har fast rente. Ikke alle med flytende rente kan binde renta. Kunder som for eksempel har mindre enn tre år igjen av nedbetalingstiden, som får støtte til utdanning eller som har avbrutt en tidligere fastrenteavtale for mindre enn to måneder siden, kan ikke binde renta.

Markedsstyrt rente

Renta i Lånekassen er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finanstilsynet. Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. Kunder som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente.