Omgjøring av lån til stipend

Undervisningsåret 2018–2019 - Sist oppdatert: 15.05.2018
Inntil 40 prosent av basisstøtten kan gjøres om til stipend.

Det er kun deler av basisstøtten som kan gjøres om til stipend. Andre stipend, som skolepengestipend og reisestipend, får du utbetalt ved begynnelsen av hvert semester.  

Du må sende inn eksamensresultatene dine for å få gjort om lån til stipend

Når du har avsluttet utdanningen i utlandet, må du sende inn kopi av vitnemål eller endelig eksamensutskrift selv, slik at vi kan gjøre om lån til stipend. Send inn resultatene så fort som mulig etter du har bestått utdanningen for å være sikker på å få full omgjøring. Informasjon om inntekt og formue henter vi inn direkte fra skatteetaten når fastsettingen (likningen) er klar.

Spesielt for deg som studerer utenfor Norden

Du må i tillegg dokumentere betalte skolepenger for siste skoleår, dersom du ikke tidligere har sendt inn C-skjema med disse opplysningene.

Slik sender du inn vitnemålet ditt

Du kan enten laste opp vitnemålet ditt på Dine sider, eller sende oss en kopi av det i posten.

Sender du vitnemålet ditt i posten, send oss en kopi og merk det med fødselsnummeret eller kundenummeret ditt. Du trenger ikke «rett kopi»-stempler eller annet på kopien du sender oss. 

For deg som har tatt delstudier i utlandet

Dersom du har vært på studieopphold i utlandet som en del av høyere utdanning i Norge (delstudier), er det det norske lærestedet ditt som skal godkjenne utdanningen og rapportere inn eksamensresultater til Lånekassen.

Du må selv levere originalvitnemål til det norske lærestedet, slik at de kan overføre eksamensresultatene til Lånekassen når de er godkjent. Du skal derfor ikke sende eksamensutskrift eller vitnemål direkte til oss.

Lyst til å vite mer? Les mer om omgjøring av lån til stipend her.