Strømstøtte

Regjeringens forslag om strømlån

Siste nytt om strømlånet er at regjeringen 14. januar 2022 la fram et forslag for Stortinget. Vi oppdaterer informasjonen når Stortinget har behandlet forslaget.

Regjeringen vil gi strømlån til studentene

14. januar la Regjeringen fram et forslag om strømstøtte til studenter. Forslaget er at studenter kan søke om 3000 kroner ekstra i lån grunnet høye strømutgifter. Stortinget skal behandle forslaget.

Regjeringen foreslår at 1200 kroner av strømlånet kan bli gjort om til stipend. Strømlånet skal dekke strømutgifter for studenter på universiteter, høyskoler, fagskoler og voksne elever i videregående opplæring.

De som kan søke får en e-post når søknaden er klar

Det er ikke mulig å søke om lånet før Stortinget har fattet vedtak og bevilget penger til lånet. Vi sender e-post til alle som kan søke når søknaden er klar.

Vi oppdaterer lanekassen.no fortløpende

Lanekassen.no blir oppdatert når Stortinget har behandlet forslaget. Kundesenteret vårt har ikke mer informasjon om dette tilleggslånet.

Når strømlånet er vedtatt så kommer det også informasjon til de som eventuelt ønsker å bare beholde den delen av lånet som kan gjøres om til stipend.

Les mer om forslaget i pressemelding fra Kunnskapsdepartementet og i forslaget til Stortinget på side 23-24.