Grunnskoleopplæring

Studieåret 2020–2021 - Sist oppdatert: 15.06.2020
Skal du søke støtte til grunnskoleopplæring, må du velge mellom to ulike søknader. Dersom du er usikker på hvilken søknad du skal velge, må du ta kontakt med skolen din.

Du som ikke har ungdomsrett

Hvis du ikke har ungdomsrett, skal du bruke søknad for "høyere og annen utdanning".

Bor du hjemme i starten av semesteret på grunn av koronasituasjonen?

Alle elever og studenter som har fått støtte som borteboere, men som måtte flytte hjem til foreldrene sine på grunn av koronasituasjonen, blir regnet som borteboere resten av våren 2020. Disse unntaksreglene blir videreført høsten 2020 .

Hvis du skal studere i Norge og vet at du må bo hjemme hos foreldrene dine på grunn av koronasituasjonen, selv om du hadde tenkt å flytte for deg selv, skal du svare nei på følgende spørsmål i søknaden: «Bor du i samme hus eller leilighet som en av eller begge foreldrene dine i studieåret?»

Hvis du skal studere i Norge og er usikker på om du må bo hjemme hos foreldrene dine på grunn av koronasituasjonen, bør du svare ja på følgende spørsmål i søknaden: «Bor du i samme hus eller leilighet som en av eller begge foreldrene dine i studieåret?» Hvis du flytter hjemmefra etter at du har fylt ut søknaden, kan du endre bostatus på Dine sider. Alle studenter har plikt til å gi beskjed til Lånekassen hvis de endrer bostatus.

Gå til søknaden for høyere og annen utdanning for 2020-2021

Du som har ungdomsrett

Hvis du trenger mer grunnskoleopplæring for å kunne fullføre videregående opplæring og har ungdomsrett*, kan du få støtte fra Lånekassen. Du skal bruke søknad for "videregående opplæring".

Gå til søknad for videregående opplæring for 2020-2021.

*Ungdomsrett
Ungdom som har fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring, har lovfestet rett til videregående opplæring. Ungdomsretten gjelder ut skoleåret som begynner det året du fyller 24 år. Les mer om ungdomsrett på vilbli.no