Å klage betyr at du er uenig i det vedtaket Lånekassen har gjort, og krever et annet resultat. Klagen må være skriftlig.
Hvem kan klage?
For å klage må du være part i den saken du skal klage på, eller på annen måte ha rettslig klageinteresse i et vedtak som er gjort.
Eksempler på hvem som kan klage er søkeren selv, søkerens advokat, eller forsørgere til søkere under 18 år. Andre kan klage på vegne av søkeren dersom de har fullmakt fra søkeren til å gjøre det.
Dette kan du klage på
Du kan klage på det som kalles et enkeltvedtak. Dersom du søker om noe, for eksempel stipend og lån, gjør Lånekassen et enkeltvedtak. Enkeltvedtaket er altså det svaret du får på søknaden din. Dersom du er uenig i dette vedtaket/svaret, kan du klage.
Du kan ikke klage på det regelverket som gjelder for Lånekassen. Dette reglementet blir fastsatt av Kunnskapsdepartementet.
Hvordan klage
Du må klage skriftlig. Du kan enten sende oss et brev, eller du kan sende en e-post med klagen fra Dine sider.
Dersom du sender oss brev, er det viktig at du husker å skrive enten kundenummeret ditt eller fødselsnummeret ditt (11 siffer) i brevet. Husk å signere brevet.
Du må vise til hvilket vedtak du klager på, og forklare hva du mener er feil.
Det er ikke et krav at du begrunner klagen din, men det er en fordel at du gjør det.
Har du nye opplysninger?
Når du klager, ser Lånekassen på saken din på nytt. Det er ikke et krav at du legger ved dokumentasjon når du klager. Men dersom du har opplysninger du mener har betydning for saken din, er det viktig at du sender disse sammen med klagen din.
Noen eksempler på dokumentasjon som kan ha betydning for saken din:
- Legeattester
- Lønnsslipper
- Vitnemål
- Dokumentasjon på ytelser fra Nav